//

Ватиканська газета вперше з додатком для жінок

Сьогоднішня "L'Osservatore Romano" вперше вийшла зі спеціальним кольоровим глянцевим додатком для жінок. Перший номер присвячений ролі жінки в світі і житті Церкви. На його сторінках - роздуми про Відвідини Пресвятої Діви Марії, інтерв'ю з керівником руху "Фоколяри" Марією Воче, стаття про жінок в таборах смерті під час Другої світової війни, маленький комікс, рецензія на деякі "жіночі" фільми і книги, есе про роль св. Жанни Д'Арк в історії французького народу і багато інших цікавих матеріалів. Чотирьохсторінковий додаток надрукований на глянцевому папері. Він буде виходити щомісяця з метою інформувати про актуальні проблеми жінок, "гарячі" теми, пов'язані з передачею життя, культурою і емансипацією. Крім того, на сторінках видання будуть розміщуватися новини, знайомство з якими дозволить краще розуміти ситуацію жінок у сучасному світі.

 

Перша сторінка додатку буде присвячена жінкам, які виконують важливу роль в житті Церкви, але не є широко відомими. "Їх вклад, як черниць, так і світських, стає все більш широким і значним, хоча про це ще мало відомо - досить подумати, що сьогодні в світі живе близько 740 тис. монахинь проти 460 тис. священнослужителів і ченців", - наголошується на сторінках видання. Крім того, у додатку буде місце для статей про жіночу духовність, жінок-матерів і черниць. Деякі матеріали будуть присвячені аналізу книг і фільмів про жінок, і не обов'язково на релігійну тематику.

 

Автори видання, разом з його головним редактором Лучетта Скарафія, відзначають, що будуть прагнути перемагати стереотипи і забобони, що існують у відносинах між Церквою і жінками.

 

За матеріалами radiovaticana.org