//

Ватиканська делегація на форумі ВООЗ

 Охороні здоров'я необхідно надати пріоритетне місце при визначенні наступних цілей глобального розвитку. На це звернув увагу Архиєпископ Зигмунт Зімовські, голова Папської Ради душпастирства працівників сфери охорони здоров'я. Єрарх очолив делегацію Святого Престолу на засіданні асамблеї Всесвітньої організації охорони здоров'я, яка відбувається в Женеві 20-28 травня. У своїй доповіді він звернув увагу на зв'язок, який існує між охороною здоров'я і розвитком. Архиєпископ нагадав позицію Святого Престолу, яка наполягає на цілісності цих двох дійсностей. "Турбота і допомога в медичній сфері, також як і розвиток, повинні бути орієнтовані на духовний стан людини, а не тільки на фізичні, емоційні, економічні та соціальні фактори, що впливають на його благополуччя", – сказав єрарх.

 

Архиєпископ Зімовські висловив заклопотаність Ватикану наміром організації сприяти так званій "швидкій контрацепції" в бідних країнах. Він наголосив, що для Католицької Церкви неприйнятний заклик до використання медичних препаратів, які є прямою загрозою життю дитини в лоні матері.

 

Єрарх зазначив також, що Святий Престіл позитивно оцінює план з контролю за неінфекційними хворобами. Він нагадав, що католицькі структури у всьому світі вже активно діють у цьому напрямку

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va