//

Ватиканcьке послання на Всесвітній День Цирку

Церква визнає соціальне, культурне та освітнє значення цирку. На це звернув увагу президент Папської ради з пастирської турботи про мігрантів у повідомленні з нагоди Всесвітнього Дня Цирку, який відзначають у третю суботу квітня (цього року 16 квітня).


Архиєпископ Антоніо Марія Вельйо зазначає, що його архиєпархія також займається цирковими артистами. Наприклад, організовує Всесвітній Конгрес з пастирської опіки для працівників цирків і атракціонів, останній з яких, дев’ятий за рахунком, відбувся грудні минулого року в Римі.

 

Всесвітній День Цирку має ближче знайомити з великим внеском цього виду розваг до скарбниці людської культури, – підкреслює президент Папської ради з пастирської турботи про мігрантів. Він цитує слова промови Папи Івана Павла ІІ до учасників 6-ї Міжнародної наради священиків, які душпастирюють цирки, яка відбулась 17 років тому. Іван Павло II тоді сказав, що важливість цирків полягає в тому, що вони «викликають усмішку в дитини, полегшують життя самотньої людини і наближають глядачів один до одного». Архиєпископ Вельйо в своєму посланні дякує цирковим артистам і тим, хто стежить за безпекою глядачів, а також нагадує про захист прав працівників цирку з боку держави і належне поводження з тваринами.

 

За матеріалами Radio Watykańskie