//

Ватикан засуджує насильство

Ватикан засуджує насильство, але висловлює надію на можливість "весни арабського світу", - таку позицію Ватикану висловив в п'ятницю речник Апостольської Столиці о. Федеріко Ломбарді.

 

У повідомленні для Ватиканського Телевізійного Центру під заголовком "Не страх, але дружба", о. Ломбарді сказав: "Насильство, яке супроводжує рух опору проти політичних змін в арабських країнах, є джерелом серйозного болю i стражданнь жертв та громадськості, а також викликає стурбованість з приводу результатів цього процесу, тому що насильство ще більше ускладнює рішення на користь миру".

 

О. Ломбарді наголоcив, що будь-які зміни в арабських країнах мають з’явитися в умовах свободи і демократії, без тиску і втручання ззовні: "Нам здається, що крім належної поваги потрібні відкритість та ініціативи - треба надавати конкретну допомогу у важких ситуаціях, пов'язаних з будь-якою глибокою трансформацією - а також дружба і діалог між народами та культурами". Особливу роль у цих подіях належить молодим людям: "Багатьох з них мають позитивне бачення європейського світу, прав людини, демократії та свободи".

 

За матеріалами info.wiara.pl