//

Ватикан: заклик до співпраці монаших спільнот і єрархії

 Секретар Конгрегації у справах Інститутів богопосвяченого життя та Товариств апостольського життя архиєпископ Йозеф Вільям Тобін закликав монаші спільноти до тіснішої співпраці з єрархією, особливо з місцевими єпископами. Ми повинні подолати "помилкову опозиційність", фундаментом якої є переконання, що монаші спільноти належать до "пророчої Церкви", "природа якої - виступати проти єрархії", сказав архиєпископ в інтерв'ю недільного випуску "L'Osservatore Romano". Таким чином, більша єдність і тісна співпраця священнослужителів і монахів є необхідною для якісної пастирської роботи.

 

Церква не може асимілюватися з іншими формами соціального життя: вона не є ні "торговою компанією", ні "парламентом з різними політичними партіями", або "джунглями, де перемагає тільки найсильніший", сказав архиєпископ. Тому тут необхідна тісна і гармонійна співпраця єпархіальних священиків і монахів.

 

Деякі відмінності, на думку секретаря Конгрегації у справах Інститутів богопосвяченого життя та Товариств апостольського життя, були викликані тим, що враховуючи брак священиків, монахи все частіше займаються парафіяльним душпастирством. Ця робота приносить нові питання щодо служіння  монаших спільнот та пастирських потреб парафій.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org