//

Ватикан проводить конкурс музичних творів на тему "Символ віри"

Папська Рада культури є співорганізатором міжнародного конкурсу духовної музики, який пройде в італійській Перуджі. Папська дикастерія вперше в історії приймає участь у такій ініціативі. До конкурсу повинна бути підготовлена музична композиція для хору з органним супроводом або без нього, на тему "Символ віри".


Глава Папської Ради культури кардинал Джанфранко Равазі наголосив, що конкурс духовної музики має на меті сприяти зустрічі сучасної музики і духовної, яка має свої особливі канони і теми. "У цьому контексті я запропонував, щоб учасники конкурсу створили текст, темою якого буде Апостольський символ віри - один з ключових текстів християнської традиції, який відмінно прокоментував кардинал Ратцінгер у своїй книзі" Вступ до християнства", - зазначив єрарх.

 

Як повідомляє Радіо Ватикану, кардинал Равазі підкреслив, що конкурс і твори, які на ньому будуть представлені, стануть важливим елементом серед мозаїки ініціатив, які збагатять Рік Віри, що почнеться в жовтні 2012 р. з ініціативи Бенедикта ХVI.