//

Ватикан про Арабську весну: високі прагнення, маніпуляції, вибіркова інформація

ООН слід подивитися на конфлікт у Сирії з погляду жертв і забезпечити дотримання основних прав, – сказав на зустрічі Ради з прав людини ООН дипломат з Ватикану. Його виступ був відповіддю на доповідь незалежної міжнародної комісії з розслідування ситуації в Сирії. Він підтвердив, що в результаті конфлікту в країні вже загинуло 30 тис. осіб, 250 тис. залишили країну, 1, 2 млн. змушені до внутрішньої міграції, а десятки тисяч дітей і молоді не відвідують школу.

 

Архиєпископ Сільвано Томазі зазначив, що насильство є неефективним у вирішенні спорів. Він звернувся до ЗМІ, щоб точно інформували про конфлікт у Сирії, вказуючи на безглуздість насильства. На думку Ватикану, ЗМІ відіграють важливу роль у конфлікті в Сирії і можуть домогтися зрушень у розвитку культури миру, сприяючи примиренню.

 

Постійний спостерігач Святого Престолу в Женеві при установах ООН нагадав, що арабська весна перетворилася на хвилю протестів, в основному мирних, в яких молоді люди висловили глибоке прагнення до більшої свободи і кращої роботи та активнішої участі в суспільному житті. Привласнення цих прагнень маніпуляціями та іншими формами влади принесе шкоду і занапастить історичну можливість для прогресу, – вважає Архиєпископ Томазі. Він також запевнив у постійному інтересі Святого Престолу щодо ситуації в Сирії та беззастережний осуд насильства.

 

За матеріалами pl.radiovaticana.va