//

Ватикан припиняє підтримку футбольного турніру між командами семінарій

У Ватикані повідомили про те, що Апостольська Столиця припиняє надавати підтримку футбольному турніру, в якому зустрічаються команди з різних римських семінарій, оскільки він втратив своє «виховне значення».

 

Шістнадцять команд, що представляють римські семінарії та монаші чини, зустрічаються в турнірі "Clericus Cup" («Кубок Кліриків»).

 

Отець Кевін Лікс, який очолює відділ «Церква і спорт» в Папській раді у справах мирян, повідомив, що дане рішення було прийнято після того як «Clericus Cup» призупинив реалізацію програм, що допомагали семінаристам зустрічатися з молоддю і навчати її хороших спортивних навичок, що було початкової метою цього турніру.

 

«Вони просто влаштовують футбольний турнір, і те, чим вони займаються - це добра справа. Але це не те, що нас цікавить: ми хочемо забезпечувати семінаристів для їх занять на полі, щоб допомогти їм працювати з молоддю з допомогою спорту», - сказав він.

 

Організатори «Clericus Cup» відмовилися прокоментувати ситуацію, однак підкреслили, що цього року турнір отримав заступництво з боку іншого ватиканського відомства - Папської ради культури.

 

«Кубок кліриків» був заснований шість років тому після того як Державний секретар Ватикану кардинал Тарчізіо Бертоне заявив, що сподівається, що одного разу Ватикан зможе виставити свою власну команду на міжнародних змаганнях.

 

Коли в серії А чемпіонату Італії з футболу розгорівся скандал у зв'язку з договірними матчами, «Clericus Cup» зробив акцент на чесній грі і сумлінності своїх гравців, проголосивши девіз «Інший футбол - можливий».

 

За матеріалами sibcatholic.ru