//

Ватикан планує запустити портал новин

Ватиканський відділ комунікації поширює свою присутність в інтернеті, запускаючи портал новин, який збере висвітлення подій в Церкві.

 

Глава Папської ради з питань соціальної комунікації, Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, оголосив про ці плани під час щорічної зустрічі відділу комунікації на цьому тижні. Він неодноразово згадував про цей проект під час прес-конференцій у Ватикані впродовж останніх півроку.

 

За його словами, мультимедійний портал пропонуватиме новини з ватиканських газет, Ватиканського Радіо та агенції «Fides» на одному сайті. У вчорашньому випуску ватиканської газети «L'Osservatore Romano» було зазначено, що портал буде запущено до 24 квітня італійською та англійською мовами. Запуск іншими мовами відбудеться пізніше.

 

«L'Osservatore Romano» також повідомляє, що портал не є єдиним новим заходом Папської ради. У 2010 році вона оновила свій сайт www.pccs.va, щоб доступніше подавати новини з Ватикану та зі всієї Церкви.

 

Для того, щоб досягати більше читачів, нещодавно Рада включила до свого складу арабськомовного священика. Як зазначив Архиєпископ Челлі, це було необхідно, оскільки Ватикан прагне розуміти, що відбувається на Близькому Сході та в Північній Африці і яким чином це впливає на Церкву.

 

Архиєпископ Челлі зробив ці заяви під час щорічної асамблеї Ради, що проходила з 28 лютого по 3 березня. Цьогорічна сесія зосереджувалась на вивченні нових «мов», які використовуються в комунікації, і яким чином Церква може використовувати їх для євангелізації.

 

Серед інших проектів, що наразі перебувають на стадії розробки, є агенція новин для Африки, форум для обговорення богослів’я комунікації, а також трирічний курс формації для працівників ЗМІ в Церкві на Кубі.

 

За матеріалами CNA