//

Ватикан: підписи на захист ненароджених

"Один із нас" – таке гасло нової кампанії Папської ради у справах мирян у Європі, яка захищає право дітей приходити у цей світ.

 

Як повідомляє Радіо Ватикану, рада, очолювана кардиналом Станіславом Рилко, представила у країнах Європейського Союзу план збору підписів під документом про визнання гідності та права на життя кожної людини. У ньому зазначається, що життя кожної людини повинно розглядатися на тому ж правовому рівні з моменту зачаття. Церква має намір до 11 травня наступного року зібрати під петицією мільйон підписів. Підписанти повинні бути громадянами країн членів ЄС. Наразі підписи збиратимуть у семи країнах, але організатори хочуть охопити всі 27 держав-членів.

 

Ватиканська дикастерія підкреслює, що ЄС не може втручатися у законодавство жодної країни-члена у царині того, що стосується життя ненароджених дітей. Однак, може приймати законодавство, що узгоджується з основоположними принципами рівності та гідності кожної людини від моменту зачаття. Це стосується багатьох сфер, у тому числі наукових досліджень, допомоги з розвитку чи охорони здоров'я. Йдеться також про мобілізацію у цій справі якнайбільшої кількості людей. Ці питання завжди були дуже близькі Івану Павлу II, який писав про це зокрема у енцикліці Evangelium vitae.