//

Ватикан: підготовка до Синоду єпископів про нову євангелізацію

«Нова євангелізація вимагає від Церкви зосередження на Христі через молитву і Слово Боже, тому що саме  Він, а не ми, є першим евангелізатором,» - каже архиєпископ П'єр-Марі Карре, який буде спеціальним секретарем на наступному Синоді єпископів з нової євангелізації. Хоча Синод відбудеться лише через 5 місяців, обговорення питання євангелізації в Церкві вже ведеться серед невеликої групи єрархів, які готують план синодального обговорення в робочому документі. Він заснований на пропозиціях, представлених до Ватикану з усіх помісних церков.

 

На думку архиєпископа Карре, єпископи хочуть наголосити роль сім'ї у передачі віри. «Сьогодні в служінні Церкви сім'я є зневаженою,» - зізнається архиєпископ міста Монпельє. На його думку, особливо в парафії повинні бути встановлені більш тісні зв'язки з сім'ями, щоб створити для них спеціальні місця для  молитви і катехизації, або організувати, наприклад, недільні Літургії для сімей.

 

За словами французького єрарха, в останні роки змінилося ставлення до нової євангелізації. Вона не є областю фахівців, а завданням всіх віруючих. До недавнього часу монополію на нову євангелізацію мали нові рухи, нав'язуючи свій специфічний стиль. Не кожен міг себе в цьому знайти. Сьогодні все інакше. «Коли люди розуміють, що відбувається в новій євангелізації, то ми цьому раді,» - зізнається архиєпископ П'єр-Марі Карре, спеціальний секретар Синоду єпископів в цьому році.

 

За матеріалами radiovaticana.org