//

Ватикан оголосив про беатифікацію австрійського католицького священика, котрий загинув від рук нацистів

Ватикан оголосив дату і місце проведення беатифікації австрійського священика Карла Ламперта. Урочистості відбудуться 13 листопада в церкві св. Мартіна м. Дорнбирн. Святий Престіл буде представляти Кардинал Анжело Амато, префект Конгрегації у справах канонізації святих.

 

Провікарій Карл Ламперт був найвищим за рангом австрійським католицьким священиком, страченим за віру під час нацистського режиму. Процес  беатифікації тривав 13 років.

 

Карл Ламперт народився в Гефіс (Австрія) 9 січня 1894р. Закінчив Папську семінарію в Брессаноні. З 1918 р. працював на парафії в своєму рідному Гефісі. Священик активно працював з молоддю, викладав у кількох школах. Таланти молодого клірика були відзначені єпископом і його направили в Рим для вивчення канонічного права. З 1936 р. йому довірили керівництво видавництвом «Тіроль». Ламперта неодноразово називали майбутнім єпископом Іннсбрука: провікарій Ламперт був заступником єпископа Іннсбрука Паулуса Руша і відповідальним за церковну адміністрацію у Форарльберзі.

 

Священик часто виступав проти антицерковних акцій місцевого гауляйтера, і тому  постійно перебував у полі зору гестапо. У липні 1940 р. Ламперта взяли під варту і помістили в поліцейську в'язницю Інсбрука, а в серпні він був відправлений до концентраційного табору Дахау. За безпідставним звинуваченням у шпигунстві його засудили до смертної кари. 13 листопада 1944 Ламперта стратили на гільйотині. Після закінчення війни його прах повернули в Гефіс.

 

Джерело: www.sedmitza.ru