//

Ватикан: обряди похорону і таїнства шлюбу для колишніх англікан

Апостольська Столиця оприлюднила перших два літургійних обряди для колишніх англікан: похорону і таїнства шлюбу, повідомляє Радіо Ватикану. Це англіканські тексти, які відтепер збагачують літургію Католицької Церкви. «У цьому сенсі це ознака добре функціонуючого екуменізму», – сказав Кейт Ньютон, глава Ординаріату для колишніх англікан у Великобританії. Колишній англіканський єпископ нагадав, що не так давно весь світ насолоджувався красою весілля в британській королівській сім'ї. Тепер дуже схожа і така ж гарна літургія доступна і в Католицькій Церкві.

 

У свою чергу глава колишніх англікан у Сполучених Штатах і Канаді о. Джеффрі Стінсон висловив задоволення, що прийняття англіканських обрядів розпочалося з таїнства шлюбу і похорону, які є найбільш цінними і незабутніми текстами англіканського ритуалу. Як сказав колишній єпископ Єпископальної Церкви, вони були благословенням і підтримкою для багатьох поколінь англомовних християн.

 

З нагоди прийняття обрядів також повідомляється, що спільну комісію Ватикану і ординаріатів, яка займається підготовкою літургійних текстів для колишніх англікан, і надалі буде  очолювати Архиєпископ Августин ДіНойє. Він до недавнього часу був секретарем Конгрегації у справах Культу І Дисципліни Таїнств, а зараз є віце-головою Папської Комісії Ecclesia Dei, основним завданням якого є діалог з лефевристами.