//

Ватикан не підтвердив повідомлення ЗМІ про сенсаційну заяву Папи

Глава прес-служби Апостольського Престолу о. Федеріко Ломбарді відмовився підтвердити чи заперечити існування заяви Папи Франциска про існування ґей-лобі у Ватикані – новину, яку масово розтиражували ЗМІ. Речник Ватикану також зауважив, що не може коментувати існування чи не існування такої заяви, оскільки вона прозвучала в ході приватної зустрічі Святішого Отця і членів Латиноамериканської і карибської конфедерації релігійних чоловіків та жінок (CLAR) 6 червня цього року у Ватикані.

 

Про приватні зустрічі Святішого Отця Прес-служба Ватикану ніколи не видає повідомлень і ніколи їх не коментує, – заявив о. Ломбарді. Окрім цього, на приватних зустрічах Папи ніколи не ведеться аудіо чи відео запис, таким чином подібна інформація могла бути наслідком нечітких або переплутаних спогадів учасників зустрічі, тобто інтерпретацією учасників зустрічі.

 

Чилійський сайт «Reflexion y Liberacion» , який першим опублікував мниму заяву Папи Франциска про існування у Римській Курії гей-лобі, відомий своєю пропагандою теології визволення та нападками на єрархію Католицької Церкви, пише хорватський сайт vecernji.hr

 

Керівництво CLAR уже висловило жаль з приводу появи подібної інформації та фактично заперечує існування подібної заяви Святішого Отця.

 

Керівництво CLAR, в спеціальній ноті «глибоко шкодує» щодо публікації цього тексту, додаючи, що ця розмова складалася із запитань, які присутні ставили Папі». У таких обставинах,  йдеться у заяві, «не було зроблено жодного запису розмови, але трохи згодом написали її коротке резюме на основі спогадів учасників.
Ці тези, що «не включали запитання, поставлені Святішому Отцеві»,  записали «для особистих спогадів учасників, а не для публікації , щодо якої, справді, не питали про жоден дозвіл (авторизацію)». Зрозуміло, підкреслює ще раз керівництво CLAR, що «з цієї причини ці тези не можна приписувати Святішому Отцеві, особливо експресивні вирази, які в них містяться, а лише сам зміст». Керівництво CLAR, підсумовуючи свою ноту пише, що «глибоко шкодує про те, що сталося, і за плутанину, до якої це може привести».

 

За матеріалами radiovaticana.va