//

Ватикан не боїться іспанської демонстрації

Ватикан «особливо не занепокоєний» анонсованою на 17 серпня світською демонстрацією в переддень прибуття Папи до Мадриду, бо «в демократичній країні люди повинні мати можливість вільного висловлення думки» - засвідчив у п’ятницю ватиканський речник.

 


О.Федеріко Ломбарді щодо запланованої акції атеїстичних і антихристиянських організацій сказав, що демонстрації інакомислячих людей вже звично відбуваються, коли приїжджає Папа. «Ми бачили це в Англії і на Мальті» - додав отець-речник, але висловив переконання, що в Мадриді Бенедикт XVI буде прийнятий якнайкраще.

 


Активісти проти проведення ВДМ пояснюють своє обурення великими витратами на проведення цієї зустрічі в Мадриді, в той час як в Іспанії 5 мільйонів безробітних. Організатори ВДМ вже не раз пояснювали, що вже 80% з 50,5 млн.євро покриють самі учасники католицьких паломників, а решта витрат будуть покриті спонсорами і жодне євро не буде використане з державних коштів іспанців.

 


Крім того, противники ВДМ заявили місцем демонстрації центральну частину міста, де в той час перебуватимуть 1,5 паломників. Місцеві католики попросили владу взяти до уваги можливі ризики сутичок і заворушень, оскільки поліція не матиме достатньої кількості працівників для забезпечення громадської безпеки і порядку.

 

За матеріалами: wiara.pl