//

Ватикан на форумі WHO: Церква допомагає там, де не досягає держава

Служба здоров’я не є і не може бути лише державною сферою, – зазначив на форумі Всесвітньої організації здоров’я (WHO) Архиєпископ Зигмунт Зімовскі. Глава Папської Ради з душпастирської опіки працівників охорони здоров'я очолив ватиканську делегацію на світовому з’їзді цієї організації.


Ватиканський єрарх як приклад назвав церковні інституції, який в усьому світі є понад 120 тисяч. Особливо важливу роль вони відіграють в бідних країнах, допомагаючи потребуючим у найбільш віддалених закутках, а також бідним, які не можуть собі дозволити лікування.


Архиєпископ Зімовскі підкреслив, що, з огляду на свій внесок, недержавні установи заслуговують на особливу допомогу зі сторони держави. Однак в обмін їх не можна примушувати до практик, які для них є неморальними, – зазначив керівник ватиканської дикастерії. Висловлюючи задоволення з приводу зростаючого доступу мешканців Землі до медичних послуг, Архиєпископ закликав до збільшення солідарності багатих країн. Їх допомога є необхідною для того, щоб бідні країни могли подолати нестачу необхідних засобів, – наголосив Архиєпископ Зімовскі під час 65-ої сесії Всесвітньої організації здоров’я, що пройшла в Женеві.


За матеріалами radiovaticana.org