//

Ватикан: Молитва за польську президенцію в Раді ЄС

З нагоди вступу польської президенції у Раді Європейського Союзу в Базиліці Святого Петра відправили Богослужіння. Літургія відбулась за участю дипломатів, акредитованих при Ватикані, під керівництвом Архиєпископа Домініка Мамберті, секретаря у справах відносин з державами Державного Секретаріату Ватикану. Літургія була організована з ініціативи Ганни Сухоцької, амбасадора Польщі в Апостольській Столиці.

 

"Під час Літургії Архиєпископ Мамберті нагадав у своїй проповіді ідеї св. Бенедикта і той факт, що це він був визнаний папою Павлом VI першим заступником Європи, - сказала після закінчення літургії посол при Святішому Престолі. - Це була гарна можливість згадати ідеали, прагнення до єдності, до спільності. Після Богослужіння усі посли з Архиєпископом Мамберті пішли до могили Івана Павла II помолитись за Європу, за всі  народи і всіх нас. Це був важливий акт, бо коли ми говоримо про Європу, коли ми думаємо про Європу і робимо так багато різних заходів для неї, повинні також пам'ятати про її трансцендентний вимір і про те, що говорив  Папа Римський Іван Павло II, що Європа, побудована без явного вкладення цінностей, без посилання на традиції, яка має глибокі християнські корені, є Європою, побудованою на піску ".

 

Як зазначила посол Сухоцька, богослужіння з нагоди важливих для Європи і Євросоюзу подій відбудуться також в Брюсселі. Літургія у Ватикані за участю дипломатів різних країн світу повинна розширити перспективи викликів, які стоять перед польською президенцією за межами Старого Континенту.

 

За матеріалами Radio Watykańskie