//

Ватикан коментує відповідь лефевристів

Ватикан поінформував у середу, що отримав відповідь лефевристів на доктринальний документ, від прийняття якого залежить повернення братства до Церкви. Згідно Апостольської Столиці відповідь є «заохочуюча», але ще не означає розв’язання цієї справи.

 


Раніше неофіційну відомість про те, що відповідь схизматичного братства є позитивною, подав італійський портал Vatican Insider.

 


У повідомленні прес-центру Ватикану пояснено, що відповідь глави братства святого Пія Х єпископа Бернарда Феллая Конгрегація Науки Віри отримала у вівторок, там її проаналізують і дадуть для оцінки Папі Бенедиктові XVI.
Речник Ватикану о.Федеріко Ломбарді засвідчив, що відповідь лефевристів можна охарактеризувати як «відмінну від попередніх, які були недостатніми» а також як «крок вперед і заохочуючу річ». Однак, речник Ватикану підкреслив, що це ще не «дефінітивний результат».

 


Джерело порталу Vatican Insider інформує про те, що глава лефевристів підписав так звану доктринальну преамбулу, яку Апостольська Столиця запропонувала як умову їх повернення до Церкви, внісши певні дрібні поправки, які не змінюють основного її змісту.

 


Отець Ломбарді зауважив, що відповідь лефевристів надійшла в часі святкування 85-річчя Папи і сьомої річниці його понтифікату. Якщо діалог з лефевристами закінчиться позитивно, то їх Братство отримає статус персональної прелатури (як Opus Dei) і буде підпорядковуватись безпосередньо Ватикану.

 

За матеріалами: wiara.pl