//

Ватикан: календар Року Віри

У Ватикані представили Рік Віри, а точніше календар, логотип, гімн та інтернет-сторінку www.annusfidei.va. Відтепер вона діє на італійській та англійській мовах. Незабаром будуть версії чотирма іншими мовами. Логотип має вигляд човна, щоглою якого є хрест, а на парусі розміщена христограма  IHS, вписана в коло у вигляді Хостії – пояснив на прес-конференції Архиєпископ Ріно Фізікелла, голова Папської Ради з нової євангелізації, яка відповідає за координацію Року Віри .

 

Архиєпископ Фізікелла розповів, що незабаром Папа розпочне новий цикл катехиз, які будуть присвячені вірі, а Конгрегація богослужіння схвалила спеціальну форму нової євангелізації. Також представили офіційне зображення Року Віри. На ньому зображений Христос Пантократор. На звороті – визнання віри, адже бажанням Папи є, щоб в цьому періоді Символ віри став щоденною молитвою усіх віруючих, як це було в перші століття християнства.

 

Рік Віри розпочнеться в Римі 11 жовтня, отже, в 50-ту річницю Собору. У цій урочистості візьмуть участь голови всіх єпископатів, а також усі отці Собору, які ще живі і яким стан здоров'я дозволить поїхати до Риму.

 

Особливий характер має мати наступного року вечірня в кінці тижня молитов за єдність християн. Спільне визнання віри має нагадати всім Церквам, що ми не повинні відмовлятися від пошуку єдності, – сказав Архиєпископ Фізікелла, представляючи календар основних заходів Року Віри. Він обговорював тільки ті, в яких буде присутній Папа, тобто 21 захід. Передбачені також спеціальні зустрічі для різних категорій вірян.

 

Загальноцерковною подією наступного року має бути свято Божого Тіла, яке за італійським звичаєм святкують в неділю, 2 червня. Очікується одночасну, загальносвітову адорацію Найсвятіших Таїнств у всіх церквах світу. Загальноцерковний характер також матиме паломництво семінаристів, новаків, яке прийде до Риму 7 липня. Особливу увагу приділяється світовій зустрічі катехитів з Папою, щоб наголосити їхнє значення у переказі віри (29 вересня). З цієї нагоди згадають також 20-ту річницю Катехизму Католицької Церкви. Свій день у Році Віри також матиме Марія (13 жовтня).

 

До того ж передбачено низку різних подій, таких як вистава про св. Петра в римському Замку Ангела або спеціальні катехизації в римських катакомбах.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie