//

Ватикан готується до Всесвітньої Зустрічі Сімей у Мілані 2012

До VII Всесвітньої Зустрічі Сімей, яка відбудеться через рік (30 травня – 3 червня 2012) у Мілані, готуються також місцеві Церкви. Вчора у Ватикані представники Папської Ради у справах Сім'ї та міланської єпархії презентували документ з цієї нагоди. Він має назву „Сім'я: праця і святкування” і містить цикл катехез, які готують вірних до цієї всесвітньої події. Як зазначив кардинал Енніо Антонеллі, ця ініціатива має спричинитися як до віднови сімейного душпастирства, так і поновити знання та застосування католицької суспільної науки в місцевому контексті.

 

Як було підкреслено під час презентації, підготовка до VII Всесвітньої Зустрічі Сімей охопить не тільки її господарів, але й місцеві та загальнодержавні Церкви на всіх континентах. Це буде  символічною формою „дороги до Мілану”. В свою чергу, у зустрічі безпосередню участь візьмуть всі єпархії італійської Ломбардії. Виданий вчора документ вказує на роль інституції сім'ї у відповідному способі життя людини в світі, в тому числі і у вищеназваних праці та святкуванні.

 

Перша група катехез стосується самої сім'ї, її християнської природи і ролі в суспільстві. Друга група вказує на працю не тільки як засіб утримання, але також як спосіб формоутворення власної ідентичності та відносин з іншими. Не бракує там також посилань на сучасні проблем, пов'язані з працевлаштуванням в контексті сімейного і суспільно-економічного життя. Третя і остання група катехез охоплює питання святкування в сім'ї, яке не має зводитися виключно до проведення вільного часу. Як зазначив міланський єпископ-помічник Франко Джуліо Брамбілла, не йдеться про те, щоб втікати від втоми через роботу, яку ми вже виконали, і яка ще чекає на нас, але про повернення сенсу святкування як радісних відносин з ближніми. У контексті християнської віри, тут метою також є освячення Дня Господнього, яким є неділя.

 

Під час прес-конференції також був презентований новий сайт Папської Ради у справах Сім'ї – www.familia.va. Ватиканські документи про сім'ю а також інформація, що стосується цієї дикастерії, будуть представлені на ньому чотирма мовами: англійською, іспанською, французькою та італійською.


За матеріалами Radio Watykańskie