//

Вандали написали антихристиянське гасло на дверях францисканського монастиря в Єрусалимі

Вандали за допомогою фарборозпилювача написали антихристиянське гасло на дверях францисканського монастиря в Єрусалимі. На опублікованих в Інтернеті фотографіях видно двері монастиря Святого Франциска, на яких синьою фарбою на івриті написано образу на адресу Ісуса Христа.

 

Там же написано слово "ціна". Єврейські екстремісти і поселенці з радикального угрупування "Таг Мехір" (що означає "ціна" або "цінник") здійснюють подібні акти вандалізму на знак протесту проти рішення уряду Ізраїлю обмежити розширення поселень на Західному березі річки Йордан.

 

За словами представника ізраїльської поліції Мікі Розенфельда, напад на монастир стався рано вранці 2 жовтня. "Інцидент розслідується", - сказав він в інтерв'ю агентству "Франс прес".

 

Розслідуванням займеться спеціальний відділ ізраїльської поліції, створений для боротьби з нападами на християн.

 

Напис був змитий з дверей монастиря через кілька годин після його появи.

 

Для Ізраїлю це не перший подібний інцидент. У лютому стіни монастиря Святого Хреста в Єрусалимі були також покриті образливими написами. У вересні, після того як уряд Ізраїлю прийняв рішення демонтувати поселення Мігроні, вандали підпалили двері траппістського монастиря в Латруном на захід від Єрусалиму і написали образу на адресу Христа на монастирській стіні.

 

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав ці акції злочином і заявив, що винні мають бути суворо покарані.

 

Поки ще ніхто не був заарештований у зв'язку з цими інцидентами.

 

Палестинська адміністрація закликала уряд Ізраїлю запобігти тривалим нападам єврейських поселенців на релігійні об'єкти.

 

Крім християнських церков, члени угруповання "Таг Мехар" нападали на мечеті, будинки палестинців і на бази ізраїльської армії.

 

За матеріалами portal-credo.ru