//

В європейських школах скоротять години уроків релігії

В системі європейських шкіл будуть скорочені години уроків конфесійної релігії. Вищий орган управління європейських шкіл  виніс таке рішення, пояснивши його необхідністю жорсткої економії коштів.


Уроків релігії стане значно менше, а наступним кроком, можливо, буде їх виключення з програми взагалі, передає «Седмиця».


Дізнавшись про плани керівництва, батьки та вчителі німецьких шкіл звернулися до уряду з проханням домогтися скасування рішення. Член Європарламенту від партії Християнсько-соціальний союз і Центрального комітету німецьких католиків Мартін Кастлер на прохання батьків звернувся зі скаргою в Єврокомісію і планує підняти цю тему під час наступної генеральної асамблеї Центрального комітету німецьких католиків в квітні.

 

На його думку, рішення було прийнято унаслідок кризи цінностей у Європі, і уроки релігії в європейських школах слід зберегти. Заплановані скорочення ще раз підтверджують, що християнство для Європи нічого не значить, вважає Кастлер. На його думку, знову оголилися антихристиянські тенденції в інститутах ЄС. «Християнство є частиною фундаментальних європейських цінностей  і цьому повинні вчити також і в європейських школах», – заявив політик.


Система європейських шкіл була створена в 1953 р. перш за все для того, щоб діти співробітників інститутів ЄС могли отримувати високоякісну освіту в усіх країнах-членах ЄС. В даний час їх налічується 14 в різних країнах Європи, у т.ч.  в Німеччині. Зараз у них проходить навчання близько 25 тис. учнів. Школи фінансуються з державних коштів і бюджету ЄС, але не мають відношення до державної системи освіти.