//

В Єрусалимі виявлена унікальна мініатюрна ікона Візантійського періоду

У ході археологічних розкопок в Єрусалимі, близько автомобільної стоянки Гіваті (неподалік від стін Старого міста), була виявлена унікальна мініатюрна ікона, яка датується VI-VII століттям нашої ери (Візантійський період). Про це повідомляє ізраїльське Управління стародавностей, що надало ЗМІ знімки знахідки і місце її виявлення.

 

Унікальна знахідка була вперше показана широкій публіці на конференції "Інновації в археологічних роботах у Єрусалимі та його околицях", яка проводиться п'ятий рік поспіль Управлінням старожитностей за підтримки Єврейського університету і компанії "Моріа".

 

Іконка являє собою коробочку (довжина 2,2 см, ширина 1,6 см) з кістки великої тварини (великої рогатої худоби, верблюда чи коня), на кришці якої вирізаний хрест, а всередині знаходилося кольорове зображення "темноволосого бородатого чоловіка", покрите золотом. Імовірно, на іконці було зображено також, що цей чоловік одягнений у білу туніку з пурпуровою смугою. Археологи вважають, що власник цієї іконки носив її в полотняному мішечку.


Джерело: newsru.co.il