//

В Єгипті не хочуть губернатора-християнина

Десятки тисяч мусульман протестували в п'ятницю в провінції Кіна в південному Єгипті проти призначення її губернатором християнина - поінформувала агенція dpa.


Агенція повідомляє, що серед демонстрантів, які пройшли від мечеті Тахрір в місті Кіна до офісу губернатора, були також прихильники Мусульманського Братства і більш радикальних ісламських організацій. Від єгипетської військової влади вони вимагали призначити мусульманського губернатора. Деякі демонстранти критикували також те, що новий губернатор, генерал Емад Міхаель, працював раніше в поліцейському апараті.


Прем'єр тимчасового єгипетського уряду Ессам Шараф іменував в четвер 18 нових губернаторів провінції. При призначенні губернатора Кіну було взятого до уваги те, що в ній проживає багато християнських коптів.


Попередником Міхаеля був Магді Ажуб, який в 2006 році був призначений губернатором як перший християнин за президентства скинутого в лютому цього року Хосні Мубарака. Однак одновірці закидали йому, що він не дбає про інтереси коптів.


Християни становлять близько 9 відсотків населення Єгипту, більшість з них належить до Церкви коптів.


За матеріалами info.wiara.pl