//

В Єгипті мусульмани забороняють християнам виходити на вулицю

У Верхньому Єгипті тривають атаки на коптів-християн. Мусульмани цього регіону поширюють листівки, в яких закликають вбивати християн з метою очистити регіон від їх присутності. Коптів б’ють, їх магазини руйнують і нищать приватну власність.


Як повідомляє copticsolidarity.org, до останнього такого випадку дійшло 14 серпня у селі Аль-Галлавея, де нападники оголосили, що «кожен християнин, котрий насмілиться вийти з дому буде вбитий».


За словами Нагея Хозара, одного із жертв нападів, котрий зараз перебуває у лікарні з важкими травмами, один відомий у селі мусульманин прийшов до магазину, власником якого є християнин, щоб купити сигарет. Взявши товар, він відмовився платити за нього, а натомість почав вимагати у власника 50 єгипетських фунтів в якості «данини». Коли останній відмовився платити, мусульманин покликав своїх товаришів і вони разом побили християн, що працювали в магазині.


Після цього мусульмани підпалили ще кілька магазинів коптів та розтрощили товар в них. Вони також напали на кілька будинків, пограбувавши їх, а потім розгромили автомобіль і три мотоцикли, власниками яких були християни.


Після погроз християни побоюються виходити на вулицю, оскільки там на них чекають озброєні мусульмани. Копти жаліються, що поліція не хоче боронити їх і приїжджає на місце злочину вже після того, як шкода була нанесена.