//

В Єгипті молилися за загиблих християн-коптів

16 жовтня у всіх єгипетських храмах віруючі молилися за своїх братів християн, які загинули в Каїрі минулої неділі, а також за мир і процвітання в Єгипті.

 

"З пораненими серцями об'єднаємо всі сили, щоб показати наш глибокий біль щодо подій, які трапилися з нашими братами і сестрами, що хотіли сприяти демократії нашої країни через участь у мирній демонстрації разом із сотнями інших груп громадян. На жаль, вона закінчилася смертю 22 коптів, 3 солдатів, а також, згідно з офіційними даними, було поранено329 осіб", – зазначив кардинал Нагіб.

 

Єрарх закликав, щоб 16 жовтня в усіх церквах відбувалася Літургія за душі загиблих, оздоровлення поранених і розраду для їхніх сімей. До того ж єрарх заохочував до посту і молитви разом з усіма іншими християнами, згідно з закликам Патріярха Олександрійського Шенуда III, щоб Господь дав спокій Єгипту.

 

Кардинал Нагіб закликав владу створити потрібну безпеку громадянам, сприяти мирному вирішенню існуючих проблем і поважати норми закону, а також віруючих спрямувати всі свої зусилля на те, щоб жити в дусі відповідального громадянства, доброзичливого братства, співпрацювати у всіх сферах та прийняти активну участь у майбутніх виборах.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё