//

В Японії молитовно відзначили річницю трагедії

 «Трагедія Фукусіми показала нам любов усього світу», – написав глава єпископату Японії. В рік після землетрусу, цунамі і ядерної катастрофи Церква цієї країни молиться і закликає до волонтерської праці, щоб відбудувати те, що було зруйноване в цій національній трагедії.


В японській природній і атомній катастрофі 11 березня минулого року загинуло близько 20 тисяч осіб. У всій країні в цю неділю було відправлено жалобні богослужіння.


Архиєпископ Лео Джун Ікенага, ТІ з Осаки звернув увагу на те, що ця трагедія стала поштовхом для народної солідарності. Японський єзуїт нагадав про відвагу тих громадян, які, рятуючи інших, віддали своє життя. Серед інших він згадав про власника фірми, котрий евакуював і врятував молодих китайських працівників, а сам загинув, і японську журналістку, котра попри небезпеку давала сигнали тривоги по телебаченню, щоб врятувати якомога більше людей  на небезпечних територіях. Вона також віддала своє життя заради інших, – написав архиєпископ Осаки в пастирському листі з нагоди першої річниці руйнівного японського цунамі.


За матеріалами wiara.pl