//

В Узбекистані наявнясть Біблії вдома карається законом

Влада Узбекистану без суду засудила протестантів Ашрафа і Нагрісу Аширових до штрафу в розмірі сотні мінімальних місячних зарплат за виявлені у них вдома в Ташкенті релігійні книги, повідомляє 17 квітня «AsiaNews.It».


18 березня співробітники відділу по боротьбі з тероризмом МВС Узбекистану увірвалися в житло подружжя і знайшли там християнську літературу. Няні дитини, яка знаходилася в будинку в цей момент, теж був виписаний такий же штраф, незважаючи на те, що вона не є християнкою, повідомило місцеве джерело.


Заяви Ашрафа і Нагріси про те, що коли вони зняли цей будинок в ньому вже були книги, були проігноровані. Знайомі протестантської пари розповіли «Форуму 18», що влада не пред'явила ордеру на обшук, не було суду, а накладені штрафи були "неймовірно високими».


Місцеві джерела повідомляли про подібні інциденти в лютому і березні, коли члени християнської громади були оштрафовані в Самарканді й Нукусі.


Згідно узбецьких законів, за якими протестантська пара звинувачується в зберіганні нелегальної літератури, навіть наявність вдома Біблії є злочином. Закони країни також жорстко обмежують можливість віруючих зустрічатися і молитися разом.


За матеріалами www.portal-credo.ru