//

В уряді Великобританії хочуть, щоб одностатеві «шлюби» реєстрували в церквах

У Великобританії 5 грудня вступають в силу поправки, згідно з якими реєстрацію одностатевих цивільних союзів буде дозволено проводити у церквах. Про це з посиланням на заяву міністра у справах рівності Лінн Федерстоун пише The Daily Telegraph.

 

Зараз церемонію «одруження» для одностатевих пар проводити в місцях релігійного культу заборонено законодавчо. Поки що очікувані зміни в законі не зобов’язують Церкву погоджуватися на проведення подібних церемоній.

 


Католицька Церква в Англії та Уельсі, як і уся Католицька Церква загалом, до таких шлюбів ставиться негативно. Англіканська Церква вже теж запевнила, що не збирається йти назустріч геям, але там висловили побоювання, що в майбутньому може бути прийнята така законодавча норма, яка дозволить представникам секс-меншин подавати на священиків до суду, якщо ті відмовляться зареєструвати їхній союз.

 

 

Хоча деякі англікани, незважаючи на це, прихильно ставляться до такого нововведення. Як повідомляє The Times, листи зі словами підтримки на адресу геїв до редакції надіслали п'ять англіканських єпископів. На думку авторів послань, відмова представникам сексменшин у проведенні церемонії поєднання в церкви порушує їхні права.

 

 

Пприхильно до гомосексуалістів налаштовані квакери, прихильники унітаріанської церкви, а також ліберальні юдаїсти.

 

Зараз шлюб у Великобританії визначається як союз між чоловіком і жінкою. Щодо гомосексуальних пар від 2005 року застосовується термін «громадянське партнерство». Питання про поправки, які дозволяли б одностатевим парам реєструвати стосунки в церквах, було піднято в 2010 році.

 

 

У липні 2010 року стало відомо, що коаліція на чолі з прем'єром Девідом Кемероном має намір згодом надати гомосексуалістам право укладати повноцінні шлюби.

 


За матеріалами: lenta.ru