//

В УКУ відбудеться фінал конкурсу на кращу короткометражку про рідну школу

21 квітня в Українському католицькому університеті відбудеться фінал конкурсу серед старшокласників на кращу короткометражку про рідну школу «Кіно & школа».

 

На нагородження до УКУ приїдуть учні зі шкіл Львівщини. «Загалом на конкурс надійшло 25 короткометражок, – коментує менеджер зі зв’язків з громадськістю приймальної комісії УКУ Андрій Фендик. – Український католицький університет вперше організовує такий захід, тому ми приємно здивовані якістю робіт».

 

Експертне журі визначить кращі роботи, автори яких зможуть зняти і змонтувати свій наступний фільм у сучасній професійній телестудії УКУ. Трійка лідерів також отримає пам’ятні статуетки. До складу журі увійшли, викладач кафедри журналістики УКУ Вікторія Бабенко, шеф-редактор ТРК «Люкс» (Львів) Параска Дворянин, журналіст,  продюсер TV Reuters в Україні Сергій Каразій та голова комісії з питань освіти і науки Львівської облради Юрій Підлісний.

 

«Якість робіт, які надійшли від школярів, є різною – від аматорських фільмів до практично професійних короткометражок, – коментує член журі Юрій Підлісний. – Але найголовніше, що учні не бояться і пробують творити. Тематика фільмів також досить різноманітна: це і просте представлення школи, окремих уроків, і короткометражки про вічне – про почуття любові, вдячності вчителеві тощо. Такі конкурси сьогодні потрібні, бо допомагають відкрити нові горизонти для учнів, надають їм впевненості», – вважає член журі.

 

Організатори обіцяють, що конкурс «Кіно & школа» стане щорічними. Нагородження переможців розпочнеться о 12:00 в Українському католицькому університеті за адресою вул. Хуторівка, 35а.

 

Довідка.

«Кіно & школа» – це перший в Україні конкурс короткометражних фільмів про школу серед старшокласників. Оцінюючи фільми, експертне журі братиме до уваги не тільки мистецьку цінність фільму, а й командну працю, громадянську позицію авторів проекту.

Програма заходу:

12:00 – початок реєстрації учасників;

13:00 – урочисте відкриття: представлення журі та команд фіналістів;

13:45 – показ кращих роликів;

15:00 – фуршет;

15:20 – нагородження переможців.

 

Прес-служба УКУ