//

В Україну з візитом приїде президент Папської ради у справах соціальної комунікації Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі

20-24 травня 2012 року відбудеться візит в Україну президента Папської ради соціальної комунікації – Його Високопреосвященства Клаудіо Марії Челлі. Мета візиту Архиєпископа Челлі – ознайомлення з комунікаційною діяльністю Української Греко-Католицької Церкви та Римо-Католицької Церкви в Україні. Крім того, ватиканський достойник поділиться досвідом Католицької Церкви у веденні інформаційної діяльності.

 

У рамках візиту відбудеться, зокрема, його лекція в Інституті міжнародних відносин та Інституті журналістики Київського національного університету імені Т. Шевченка на тему «Проголошувати цінності сьогодні».

 

Президент Папської ради соціальної комунікації прочитає лекцію для семінаристів, студентів Українського католицького університету та католицьких журналістів на тему «Нові медіа та християнська ідентичність». Він також проведе низку зустрічей з офіційним керівництвом УГКЦ.

 

Слід відзначити, що ватиканський дипломат візьме участь у робочому засіданні, на якому обговорюватимуть стратегію комунікаційної діяльності УГКЦ.

 

Програма перебування Архиєпископа Челлі передбачає Київську та Львівську частини візиту.

 

Департамент інформації УГКЦ

 

Додаток:

Клаудіо Марія Челлі в 1970 році вступив на дипломатичну службу Папського Престолу. Ніс службу при Апостольський нунціатурах у Гондурасі, Аргентині та на Філіппінах. У 1990 році став заступником Генерального секретаря з відносин з державами Державного секретаріату Папського Престолу. 16 грудня 1995 року був призначений секретарем спадщини адміністрації Папського Престолу, і незабаром – 6 січня 1996 року – був висвячений на єпископа Папою Іваном Павлом II.

Разом з Йосі Бейлін, заступником міністра закордонних справ Ізраїлю, підписав 30 грудня 1993 в Єрусалимі першу угоду – так звану основну угоду - між Святим Престолом і Державою Ізраїль.

Провідний спеціаліст з міжнародних відносин, деякий час займався відносинами з Китаєм і В'єтнамом, був членом різних делегацій, що направлялися на Схід. 27 червня 2007 року Папою Венедиктом XVI призначений президентом Папської ради з соціальних комунікацій та президентом Бібліотеки фільмів Ватикану.

26 травня 2009 року призначений Папою Венедиктом XVI президентом ради директорів Центру телебачення Ватикану.