//

В Україну привезли шматочок дерева, під яким молився Ісус

Єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський 19 квітня привіз зі Святої Землі хрест, виготовлений з дерева, під яким, за переказом, молився Ісус Христос у Гетсиманському саду.

 

Шматочок дерева має відповідний сертифікат, який засвідчує його автентичність. Реліквія знаходитиметься у м. Шаргород, що на Вінниччині, де триває зведення великої Хресної дороги, на зразок Кальварії.

 

Шматочок гетсиманського дерева в Україну привезла делегація з 30 осіб, до складу якої, окрім католицького духовенства, входили представники Вінницької влади та обласного телебачення.

 

«Ми привезли сьогодні зі Святої Землі реліквію, яка може послужити відновленню віри, надії та любові, - сказав у розмові з CREDO владика Леон. – Колись ізраїльтяни згрішили, але дивились на мідяного вужа і були зцілені. Так само і зараз - люди, які з вірою будуть торкатись цього хреста, зможуть отримати благодать».

 

У майбутньому планується також мандрівка реліквії парафіями дієцезії. Наразі для хреста виготовляється захисне оздоблення.

 

Джерело: CREDO