//

В Україні заснували Товариство Біблеїстів Римо-Католицької Церкви

Перша зустріч біблеїстів Римо-Католицької Церкви в Україні відбулася в Одесі 19-21 червня.

 

Наступного, 2013 року Школа Апостольства Мирян, що діє в Одесі, святкуватиме свій маленький ювілей: 10 років існування. Майже одночасно із постанням Школи отці-паллотини, її засновники, започаткували факультет біблеїстики. Відтоді в ній поглиблювали свої знання Святого Письма численні студенти. Викладачі, які закінчили вищі навчальні заклади зі спеціалізацією біблеїстики, не лише передавали іншим ті знання, що їх самі засвоїли, а й могли зустрічатися один з одним. І вже упродовж кількох років серед викладачів визрівала думка про заснування спілки біблеїстів, аби краще координувати свої зусилля та ефективніше досягати цілей, які ставить перед нами становище Церкви в Україні.

 

І ось наміри стали дійсністю. 19 червня в Одесі, при нещодавно проголошеному санктуарії Матері Божої Фатімської, зустрілися викладачі Святого Письма, щоб заснувати свою спілку та окреслити цілі її діяльності. З шістьох біблеїстів-викладачів на зустріч прибули п’ятеро: з різних куточків України, з різних дієцезій та орденів, об’єднані бажанням досліджувати Біблію та ділитися нею з іншими. На зібранні було створено Товариство Біблеїстів Римо-Католицької Церкви в Україні, опрацьовано та прийнято Статут Товариства, поставлено практичні завдання, розподілено діяльність поміж зібраними біблеїстами. Головою Товариства став о.Патрик Оліх OFM, його заступником – о.Володимир Кусьнєж. Три дні зустрічі та інтенсивної праці показали, скільки завдань стоїть перед біблеїстами нашої Церкви, а також виявили запал, з яким зібрані підійшли до нових викликів у їхній діяльності.

 

Дякуємо Богу за дари Його доброти для зібраних біблеїстів та для всієї Церкви в Україні. І дякуємо господарям Дому, які прийняли учасників першого з’їзду – отцям-паллотинам на чолі з настоятелем Дому та хранителем Санктуарію о.Анатолієм Сіцінським.

 

Джерело: CREDO