//

В Україні вперше відбудеться молитовний сніданок за участі політиків, парламентарів та ВРЦ

В середу, 21 вересня, вперше в історії незалежної України відбудеться Молитовний сніданок. Як повідомив РІСУ один із ініціаторів заходу народний депутат України Павло Унгурян, у молитовному сніданку візьмуть участь народні депутати України, представники виконавчої влади, європейські політики, члени Всеукраїнської ради церков, громадські діячі та експерти, а також представники дипломатичного корпусу.

 

Серед інших очікується на участь голови Верховної Ради України Володимира Литвина, голови фракції Європейської народної партії в Європарламенті Люка Волонте, президента ECPM (Європейського християнського політичного руху) Петера Возу, кандидата на посаду президента Франції Крістін Бутен та ін.

 

Розповідаючи про ідею проведення молитовного сніданку, Павло Унгурян зазначив: «У кінці вересня виповнюється три роки, як в Українському парламенті існує молитовна група, що об’єднує понад 15 депутатів із різних фракцій, які належать до різних християнських конфесій України. Щотижня ми збираємось для спільної молитви, розважання над Словом Божим. Ми вирішили відзначити цю дату першим в Україні молитовним сніданком на такому рівні.

 

Таким чином ми хочемо продовжити практику багатьох країн, де парламентарі спільно діють на принципах єдності і християнської любові. Зокрема, в США скоро відбудеться вже 60-й щорічний молитовний сніданок, і останні років 5 група українських депутатів брала участь у цих заходів. Тепер ми вирішили продовжити цю традицію в Україні».

 

За словами Павла Унгуряна, депутати хочуть засвідчити суспільству, що в Парламенті України є люди, які на спільних християнських цінностях будують свою роботу.

 

«Окрім того, це приклад для наших колег із країн СНД, адже у наших найближчих сусідів таких молитовних груп, як наша, немає», – наголосив він.

 

Також депутат повідомив, що дата проведення молитовного сніданку співпала з ініціативою інших депутатів, які 21 вересня проведуть Парламентські слухання на тему сім’ї і зміцнення сімейних цінностей в Україні. «Ми розпочнемо день спільною молитвою, розважаннями, і далі перейдемо до обговорення важливих для нації питань», – підкреслив Павло Унгурян.

 

Молитовні сніданки традиційно проводяться в країнах Європи та Сполучених Штатах Америки ще з 50-х років минулого століття. Під час неформального спілкування політики мають змогу обмінятися думками щодо широкого кола актуальних політичних та соціальних проблем.

 

В Україні молитовний сніданок відбудеться вперше в історії в рамках Форуму християнських політиків. Учасники і гості з понад 20 країн світу обговорять проблеми захисту прав дітей та традиційних родинних цінностей.

 

Джерело: RISU