//

В Україні існує дефіцит богословського осмислення трагедій ХХ ст, - експерт

Українські Церкви страждають через відсутність богословського осмислення великих трагедій ХХ ст, заявив головний редактор «Богословського Порталу», д-р Юрій Чорноморець на конференції Інституту релігії та суспільства у Львові 13 травня.

 

«В Україні існує дефіцит богословського осмислення трагедій ХХ ст», - зазначив Чорноморець, вказуючи, зокрема, на Голокост, до якого, за його словами, пастирі наразі лише намагаються підступитися.

 

«Православне богослов’я живе так, ніби досвіду атеїзму не було», - додав він, цитуючи слова харківського богослова Олександра Філоненка.

 

За словами Юрія Чорноморця, від такого стану справ страждають самі Церкви, і богословська праця, яка дозволяла б такі теми осмислювати, є необхідною. Ситуація, коли такі непрості теми «підкидують» суспільству задля внесення у нього конфліктів, перетворює цю необхідність на повноцінний суспільний обов’язок, наголосив він.

 

Нагадаємо, сьогодні, 13 травня, у Львові розпочалася XIV Всеукраїнська науково-практична конференція «Релігія і влада в Україні: культурна традиція сучасний досвід та перспективи».

 

Джерело: zaxid.net