//

В УГКЦ розпочалася робота над створенням єдиного молодіжного всецерковного християнського руху

«Бути молодим - це великий Божий дар. Господь Бог так провадить нашу Церкву, що подарував нам молодого Патріарха, який називає нас "своєю молоддю". Ми повинні цим керуватися і підтримувати одне одного. Те, що ми зараз маємо нашу Церкву, - це заслуга тогочасної молоді. Отже, сьогодні ми повинні розпочати роботу над творенням єдиного молодіжного руху УГКЦ, щоб усі молоді люди могли зробити свій внесок у розбудову Церкви і побудову кращого суспільства», - такими словами звернувся о. Ростислав Пендюк, голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ, під час конференції «Духовна формація та моральне виховання молоді» 24 березня 2012 року до її молодих учасників. Ця молодіжна зустріч, у якій взяло участь близько 90 осіб, відбулася у конференц-залі Львівської духовної семінарії Святого Духа.

 

Конференція, мета якої - налагодження «єдності в молодіжному апостоляті» через дискусію з молодіжними лідерами, душпастирями молоді, педагогами, психологами і започаткування єдиного молодіжного простору УГКЦ, є своєрідним продовженням подій, що відбувалися у Києві 2007 року. Нагадаємо, що 13-17 серпня 2007 року в Києві відбулася IV сесія Патріаршого (всецерковного) Собору УГКЦ  на тему «Молодь у Церкві третього тисячоліття».

 

Під час конференції с. Ореста із Згромадження сестер служебниць  доповідала про роботу Митрополита Андрея (Шептицького) із молоддю, наголошуючи на тому, що він хотів оберегти українську молодь від негативних впливів і виховувати її в дусі патріотизму.  Досвідом душпастирювання молодого священика ділився о. Максим Рябужа, СДБ, зазначивши, що молодь сьогодні шукає такого руху, який був би відкритим для всіх, але водночас у якому панувало б почуття приналежності. Директор Європейського інституту соціальних комунікацій п. Олександр Доброєр розповів про основні складові розбудови простору.

 

Результатом дискусій щодо створення в УГКЦ єдиного молодіжного руху було затвердження з боку о. Ростислава Пендюка та представників молодіжних християнських спільнот близько 15 кандидатур, які будуть нести відповідальність за розвиток цього простору.

 

Департамент інформації УГКЦ