//

В УГКЦ працюють над професіоналізацією соціального служіння дітям

8-9 грудня відбувся останній цього року семінар із серії під загальною назвою «Особливості соціальної роботи з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах». На цьому семінарі розглянули проблематику насилля над дітьми.

 

«Цього року відбулося вісім семінарів-тренінгів, організованих за фінансової підтримки Української католицької освітньої фундації та німецької католицької єпархії міста Фульда, - розповідає організатор о. Андрій Нагірняк, керівник Відділу соціальних питань Патріаршої курії УГКЦ.  - Назву лише деякі з розглянутих тем, щоб показати наскільки серйозно ми підійшли до цієї справи: "Особливості соціальної роботи з дітьми, батьки яких залежні від алкоголю чи наркотиків", "Основи консультування в соціальній роботі. Окремі елементи короткочасної терапії", "Психосоціальна підтримка прийомних батьків", "Ігрова терапія"».

 

Учасниками семінару були працівники Карітасу з різних єпархій УГКЦ, члени чоловічих і жіночих монаших чинів і згромаджень, представники парафій, які здійснюють соціальне служіння дітям, чи то в дитячих будинках сімейного типу, чи в мобільних станціях допомоги дітям вулиці, чи в соціальних центрах. Проводили семінари фахівці соціальної служби «Віфанія» (м.Київ), магістри соціальної роботи Оксана Волгіна та Наталія Дмитришин. Професіоналізм тренерів, їх щирість, бажання передати свої знання та вміння, цікава побудова програми семінару у поєднанні з різноманітними вправами, груповою роботою та роботою в парах, рефлексія над певними питаннями сприяли кращому засвоєнню знань і виробленню практичних навичок.

 

«Такі семінари є дуже корисними для нас. Ми вчилися відразу на практиці застосовувати техніки консультування та ігрової терапії. Частіша участь у таких семінарах дозволяє нам пізнавати свої можливості, удосконалювати вміння та рости в професійному плані», - розповіла Юлія Марунчак, керівник проекту «Соціальна та психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

 

Повідомив о. Андрій Нагірняк

Джерело: www.ugcc.org.ua