//

В УГКЦ натякнули, що Янукович і Ко розсварили українські церкви

В Українській Греко-Католицькій Церкві не було випадків переходу священиків до Московського патріархату.

 

Про це у коментарі Gazeta.ua прес-секретар Патріархії УГКЦ Ігор Яців.

 

“Наразі з храмами УГКЦ ми не маємо таких сигналів. Хоча до нас звертаються представники Київського патріархату, щоб ми розуміли проблему, брали участь у відстоюванні їхніх прав. Адже сьогодні вони, а завтра ми. З цим важко сперечатись, бо це закономірність. Безумовно, це лякає і створює міжконфесійну напругу.”, -розповів він.

 

За словами Яціва, все було гаразд донедавна, діяла Всеукраїнська рада церков, відбувалися внутрішні дискусії й ухвалення спільних рішень.

 

“А зараз це зайшло в глухий кут. Віддаючи абсолютну перевагу одній з конфесій, влада свідомо чи несвідомо створює міжконфесійну напругу”, - зазначив прес-секретар.

 

В УГКЦ також нагадали, що президент Віктор Янукович забув привітати їх з Різдвом.

 

"Те, що нас навіть не згадали у різдвяному привітанні президента, нас не настільки турбує. Хоча б тому, що греко-католики, за своїм обрядом, за своєю вірою, є православні. Тобто нас не привітали лише з погляду конфесії. Але не так проблема в тому, що нас не згадали, як навмисне і постійне фаворизування однієї конфесії перед іншими", - зазначив прес-секретар..

 

Яців вважає, що місцеві чиновники бачать сигнали з центру і намагаються догодити владі.

 

“Починають підтримувати відповідну конфесію на місцевому рівні. Одним не дають навіть те, що законне, а іншим, ще навіть не попросили, надають усе”, - додав він.

 

Раніше Патріарх Філарет в інтерв’ю одному із ЗМІ заявив, що у 2011 році УПЦ КП може бути ліквідовано.

 

Джерело: gazeta.ua