//

В УГКЦ молитимуться за благодать і співдіяння Святого Духа при виборі Папи Римського

У зв’язку зі зреченням з уряду Венедикта XVI, Папи Римського, престол Єпископа Рима, наступника апостола Петра, від  28 лютого 2013 року (від 20.00 за римським часом) є вакантним. Тому із цього моменту під час Божественної Літургії та інших богослужінь священнослужителі УГКЦ опускатимуть поминання Святішого Отця аж до обрання нового Папи Римського. Про це йдеться в листі Блаженнішого Святослава (Шевчука), Глави УГКЦ, до єпископів і священиків про поминання Вселенського Архиєрея, Папи Римського, у час вакантності Петрового престолу в Римі.

 

З огляду на це, як пише в листі Предстоятель УГКЦ, під час сугубої єктенії Божественної Літургії всім священнослужителям необхідно додавати таке прохання: «Ще молимо Господа Бога нашого за благодать і співдіяння Святого Духа при виборі Вселенського Архиєрея, Папи Римського, щоб він був добрим пастирем для Церкви Христової і слугою для слуг Божих».

 

А ієрархію УГКЦ поминатимуть у звичайному встановленому порядку.

 

Департамент інформації УГКЦ


 

Лист Блаженнішого Святослава
про поминання Вселенського Архиєрея, Папи Римського,
у час вакантності Петрового Престолу в Римі

Високопреосвященні та Преосвященні Владики,
всесвітліші, всеченіші та преподобні отці!

Мир вам у Господі!

 

У цьому листі ласкаво повідомляю вас, що у зв’язку із зреченням з уряду Венедикта XVI, Папи Римського, престол Єпископа Рима, наступника апостола Петра, від 20.00 (за римським часом) 28 лютого 2013 року Божого є вакантним.

З цього моменту під час Божественної Літургії та інших богослужінь поминання Святішого Отця слід опускати аж до обрання нового Папи Римського. Проте ієрархію УГКЦ належить поминати у звичайному порядку.

У той час прошу додавати на сугубій єктенії Божественної Літургії таке прохання:

«Ще молимо Господа Бога нашого за благодать і співдіяння Святого Духа при виборі Вселенського Архиєрея, Папи Римського, щоб він був добрим пастирем для Церкви Христової і слугою для слуг Божих».

Відданий у Христі-Господі

 

† СВЯТОСЛАВ

 

Дано в Києві, при Патріаршому соборі Воскресіння Христового,
26 лютого 2013 року Божого