//

В УГКЦ експерти та молодь обговорили шляхи покращення волонтерства в Україні

«Волонтерство зароджується у серці як відповідь на біль іншого; воно є виявом зрілості людини», − зазначив лікар-психотерапевт Олег Романчук, доповідаючи про психологічні особливості волонтерства молодим людям, котрі були на вишколі греко-католицької молоді «Волонтаріат» 24-27 листопада 2011 року в м. Новояворівську, що на Львівщині.

 

Понад сорок молодих людей із Тернопільсько-Зборівської, Львівської, Івано-Франківської, Самбірсько-Дрогобицької єпархій УГКЦ та Запорізького деканату Донецько-Харківсього екзархату УГКЦ були на вишколі молодих волонтерів, що відбувся у приміщенні реколекційно-духовного молодіжного центру в м. Новояворівську.

 

Про важливість волонтерської діяльності у житті кожної особи у доповідях наголошували також Юрій Лукашевський, керівник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради, Галина Бордун, заступник начальника відділу кадрів Львівської міської ради, о. Олександр Чумаков, священик Української Греко-Католицької Церкви, салезіанин, Андрій Породко, засновник громадської організації «САМІ», о. Володимир Ждан, викладач пасторального богослов’я в Українському католицькому університеті.

 

Представляючи можливості співпраці громадських організацій та Львівської міської ради, Ю. Лукашевський наголосив на тому, що, здійснюючи волонтерський вчинок, людина отримує набагато більше, аніж дає: досвід, друзів і радість. Г. Бордун зосередила увагу учасників вишколу на проблемних питаннях, які супроводжують розвиток волонтерства. Також засновник громадської організації «Самі» поділився досвідом роботи молодих людей з онкохворими дітьми.

 

«Сподіваюся, волонтерство стане не лише участю в окремих акціях, а рухом, у якому буде задіяна велика кількість людей», − сказав о. Ростислав Пендюк, голова Комісії у справах молоді УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ