//

В Уганді мусульманин півроку морив голодом свою дочку за перехід до християнства

Уже впродовж 10 місяців 14-річна дівчинка в західній Уганді не може ходити, після того як батько морив її голодом за те, що вона покинула іслам.

 

Сьюзан Ітунгу з села Ісанго (район Касесе) перебуває в лікарні Коганда з жовтня 2010 року, після того як сусіди за допомогою поліції врятували її від знущань власного батька – Бейі Балуку. Він був арештований, однак, згодом дуже швидко його звільнили.

 

Сьюзан і її молодший брат Мбуса Балуку жили одні зі своїм батьком, після того, як він розлучився з їхньою матір'ю. У березні 2010 року місіонери з Євангельської Церкви міста Бвере проповідували в школі, де навчалася Сьюзан, і дівчинка свідомо повірила в Христа.

 

«Мені розповіли про ту велику любов, яку Христос виявив до нас, померши за нас, щоб ми могли отримати вічний мир і спасіння, і вирішила повірити в Христа, – розповіла дівчинка, лежачи на лікарняному ліжку. – За місяць, коли мій батько довідався, що я перейшла до християнства, в мене почалися з ним серйозні проблеми. Батько не хотів, щоб ми відвідували церкву і слухали проповіді, погрожував нам ножем, обіцяючи вбити, якщо ми не залишимо християнство».

 

Пастор Євангельської Церкви в Касесе, Джозеф Балуку, розповів, що сусіди відвезли дівчинку в державну лікарню за 45 кілометрів від Касесе після того, як її вдалося звільнити.

 

«Він замкнув її в кімнаті, в якій вона провела 6 місяців без сонячного світла, – заявив пастор. – Молодшому братові заборонили розповідати кому-небудь про те, що Сьюзан замкнена в кімнаті та їй не дають їжі».

 

Маленький Мбуса розповідав, що коли батько йшов, він смажив для своєї сестри банани. «Я також вирив підкоп під дверима, через які міг наливати їй воду, – розповідає хлопчик. – Моя сестра могла пити воду, підставивши язика. Але більшу частину днів їй доводилося харчуватися лише всіляким брудом».

 

Зрештою, хлопчик розповів сусідам про те, що відбувається в будинку, і за допомогою поліції дівчинка була звільнена.

 

«Коли поліцейські виламали двері в кімнату, то побачили страшну картину. Дівчинка була схожа на скелет, він була дуже слабка, не могла ходити і говорити, волосся її пожовкло, кістки стирчали, нігті були дуже довгими, очі впали. На той момент вона важила менше 20 кілограмів», – розповів пастор Джозеф.


За матеріалами: www.sedmitza.ru