//

В Тунісі мусульмани спробували з католицької базиліки зробити мечеть

У туніському місті Ель-Кеф салафіти захопили християнський храм з ціллю перетворити  його в мечеть. За повідомленням газети La Presse, поліція затримала більше 20 чоловік, які  увірвалися в римо-католицьку церкву і стверджували, що цей храм є місцем ісламського поклоніння, яке нібито було перетворено в християнську церкву лише в 1966 р.


«Мусульмани увійшли до базиліки, щоб приготувати собі місце для здійснення п'ятничного намазу», — заявив представник міністра внутрішніх справ Хікім Медеб в інтерв'ю Agence France-Presse додавши, що він не впевнений, що це були саме салафіти.


«Присутні розійшлися без опору, їм було запропоновано для вирішення ситуації відправити прохання міністрові у справах релігії, проте поки все залишається, як і було, пам'ятник залишається базилікою», — зазначив чиновник.


Впродовж всієї історії ісламу перетворення церков в мечеті було невід'ємної складової політики захоплення християнських областей. Найвідоміші приклади такого роду: мечеть Омейядов (церква св. Івана Хрестителя) в Дамаску і собор св. Софії в Константинополі.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru