//

В Тернополі запрацював стоматологічний кабінет для усіх потребуючих

Чин освячення каплиці св. Вінкентія та приміщення стоматологічного кабінету Тернопільського благодійного фонду “Карітас” первоієрарх Тернопільсько-Зборівський здійснив 18 жовтня. На подію освячення, якою “Карітас” розпочав новий пасторальний рік, прибули священики Тернопільско-Зборівської архиєпархії та представники влади.

 

Після посвяти каплиці отець Андрій Марчук, голова благодійного фонду “Карітас”, дякував усім благодійникам за підтримку, працівникам “Карітасу” за довголітню самопожертву у справі служіння бідним.

 

У капличці молитимуться працівники “Карітасу” та підопічні різних благодійних проектів, які реалізовує фонд. При потребі тут також відправлятимуться Служби Божі у різних наміреннях.

 

“Цей кабінет - є місцем милосердя”, - сказав єпископ, звертаючись до вірних після освячення кімнат, де надаватимуться стоматологічні послуги. Владика зазначив, що кожен, хто шукатиме у своєму житті нагоди проявити милосердя, того Бог буде благословляти. “Хочете бути багатими у Бога - будьте милосердними”.

 

Дві кімнати для стоматологічного кабінету надав благодійний фонд, який також фінансуватиме комунальні послуги, однак медичне обслуговування забезпечить міська стоматологічна поліклініка в особі головного лікаря Олександра Кухарчука.

 

За словами пана Кухарчука, кошти виділятимуть із благодійних внесків, обладнання - із лікарні - американська техніка в хорошому стані. Клієнтами стануть усі потребуючі та малозабезпечені люди. До їх послуг з понеділка по п'ятницю від 9.00 до 17.00 лікар-стоматолог та медсестра поліклініки. Адреса благодійного фонду: вул. Замонастирського 1.

 

За матеріалами www.tze.org.ua