//

В Таджикистані заборонили продаж мультфільму, який "пропагує християнство"

Правоохоронні органи провели рейд на центральному ринку Хорога (адміністративного центру Горно-Бадахшанської автономної області Таджикистану), в результаті якого були вилучені диски з мультфільмом. Про це 17 лютого повідомляє "Лента.Ру" із посиланням на ІА "Авеста". Представники влади вважають, що цей мультфільм (його назва не вказана) "пропагує християнство" і що торгувати ним без спеціального дозволу не можна.
 

 

Всього було вилучено близько 20 дисків. Відомо, що мультфільм присвячений життю Ісуса Христа. Інформації про авторів і країну-виробника, як повідомляє агентство, на дисках немає. Фільм перекладений шугнанською мовою (мова одного з памірських народів).
 

 

Представники влади заявили, що продаж дисків проводився незаконно. На торгівлю продукцією такого вмісту, як стверджується, слід було отримати дозвіл Комітету у справах релігії.
У Таджикистані абсолютна більшість населення сповідують іслам. В той же час в країні, за даними Комітету у справах релігії, офіційно зареєстровано близько 80 неісламських релігійних об'єднань (які в основному сповідують різні напрями християнства).
 

 

До недавнього часу ісламу був присвячений спеціальний предмет в таджицьких школах ("Пізнання ісламу"). Проте, на початку лютого стало відомо, що його виключили з шкільної програми (причини такого рішення не називалися). Замість "Пізнання ісламу" вирішено було збільшити число уроків з предмету "Історія таджицького народу".
 

 

За матеріалами: Портал-Credo.Ru