//

В США видали документ про католицьку ідентичність шкіл

У США видали збірку стандартів призначених для католицьких шкіл. Вона визначає характеристики, які мають мати школи для того, щоб називатися "католицькими". Опубліковані стандарти стосуються початкової та середньої школи. Їх розробили Університет Лойоли в Чикаго, бостонський коледж Lynch School of Education та національна асоціація католицької освіти National Catholic Educational Association.

 

Метою публікації є забезпечення норм для шкіл, які хочуть працювати як "католицькі" або хотіли би такими бути в майбутньому. Автори виокремлюють дев'ять рис, які має мати ефективна католицька школа. Серед них: наслідування прикладу Христа, праця задля місії євангелізації, спроба осягнення найкращих результатів навчання, загальна освіта дитини, сприяння католицизму або співпраця з місцевим єпископом. Опубліковані норми – як ствердили на прес-конференції їхні творці – це збірка кращих ідей з багатьох католицьких шкіл по всій країні. Критерієм оцінювання були висловлювання Ватикану, Папи Бенедикта XVI і американського єпископату.

 

Цей документ схвалили особи, що відповідають за католицьку освіту на національному рівні. Над ним працювали з 2009 року.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie