//

В Сомалі вбито християнина

У сомалійському прибережному місті Бараве ісламісти з терористичного угрупування аль-Шабааб обезголовили 25-річного християнина Фархана Гаджі Мосе.

 

Страта відбулася 16 листопада на очах у натовпу. Мосе звинуватили у шпигунстві на користь іншої держави, відмові від ісламу та прийнятті християнства. Як повідомляє sedmitza.ru, тіло християнина розділили на 2 частини і кинули на одному з найближчих смітників. Його рідні не ризикнули забрати і поховати останки.

 

Ісламісти стратили Мосе після 6 місяців стеження за ним. Християнин звернув на себе увагу після того, як повернувся з Кенії в грудні минулого року, куди він їздив вирішувати справи, пов'язані зі своїм бізнесом. Там же у 2010 році він прийняв християнство. Близько 83% населення Кенії складають християни, у той час як майже 100% сомалійців сповідують іслам.

 

Бараве з населенням 545 тис. чоловік є міжнародним портом і знаходиться у 181 км на північний захід від столиці Сомалі. Після того, як місто потрапило під контроль аль-Шабааб, у ньому було вбито десятки навернених з ісламу християн.