//

В Румунії угорська католицька семінарія і її ректор піддалися нападу вандалів

Ректор духовної семінарії для угорських католиків в Альба-Юлії був побитий і госпіталізований після суперечки з трьома молодими румунами — відвідувачами сусіднього нічного клубу, повідомляє CNS.


Священик Золтан Ола (Zoltan Olah) піддався нападу поза будівлею семінарії незабаром після півночі 19 червня, після того, як він викликав поліцію, щоб  повідомити, що три чоловіки кидають камені у вікна семінарії і пошкодили кілька вікон, у тому числі — в каплиці. Молоді люди також кричали на румунській мові, що угорці повинні покинути їх країну.


Золтан Ола сказав, що на нього напали молодики, озброєні бейсбольною бітою, коли він вийшов, щоб сфотографувати зловмисників.


Ще один чоловік, чиє ім'я невідоме, який приєднався до протестуючого проти вандалів  священика, також піддався нападу, повідомив Ола.


Священик передав поліції фотографії, які він все-таки встиг зробити. Він сподівається, що вони допоможуть слідчим ідентифікувати вандалів.


Ола знепритомнів після того, як отримав удар по голові і впав. Другий чоловік, який виразив солідарність зі священиком, також отримав травму. Обом травмованим чоловікам допомогла інша група молодих людей, що покидали той же нічний клуб. Вони також допомогли затримати одного із злочинців. Поліція пізніше зловила і інших двох зловмисників. Всім трьом пред'явлені кримінальні звинувачення.

 

Джерело: www.sedmitza.ru