//

В Росії стріляють по протестантських церквах

Церква «Слово Життя» в м. Нижньовартовськ знову опинилася в центрі уваги правоохоронних органів - в період з 18 на 19 липня будівлю церкви знову обстріляли.


Як і рік тому невідомі стріляли по фасадним вікнам, на щастя ніхто не постраждав.


Увечері 19 липня адміністратор церкви Кряніна Л.І. виявила в склі круглі відколи, що нагадують сліди від пневматичної зброї.


За фактом обстрілу церкви було подано заяву до Відділу поліції м. Нижньовартовська.


Як уже зазначалося, даний обстріл аж ніяк не перший випадок на території м. Нижньовартовська - в ніч з 10 на 11 вересня 2011 церква була обстріляна з бойової зброї, а вже менш ніж через тиждень невідомі стріляли по камерах відеоспостереження. Було порушено кримінальну справу, вилучено деформовані кулі, проведені експертизи.


Після 10 місяців з моменту перших пострілів ніхто не може дати відповіді про те, хто скоїв ці злочини, не кажучи вже про те, хто захистить російські громади від загрози фізичного винищення.


У нинішній ситуації непокоїть уже не сам факт обстрілу - стала вже майже звичною інформація про те, що якась церква стала об'єктом нападу з боку хуліганів, що мають  неприязнь до самого факту існування протестантських громад. Турбує ситуація абсолютної незахищеності російських протестантів і безкарності злочинців.


Пастор євангельської церкви Василь Вітюк зазначив, що завжди є люди, які переступають закон. Однак, особливе занепокоєння викликає безрезультативність роботи правоохоронних органів, оскільки навіть через багато місяців парафіяни церкви безкарно піддаються небезпеці.


Складається враження, що захист своїх прав та інтересів церков, а також життя і здоров'я парафіян церкви -  турбота виключно самих віруючих.


Висловлюємо надію, що винні в обстрілі церкви минулого і нинішнього років будуть знайдені і понесуть відповідальність за свої вчинки.

 

За матеріалами baznica.info