//

В Росії освятили новий храм РКЦ

У найбільшій єпархії в світі освятили всього лише тринадцятий храм. 17 червня в Красноярську ординарій єпархії св. Йосипа в Іркутську, єпископ Кирило Климович, урочисто освятив новий храм Пресвятої Родини. Це друга римо-католицька святиня в Красноярську. Перша, храм Преображення Господнього, побудована ще 1911 р.

 

У своїй проповіді єпископ Климович нагадав, що єпархія св. Йосипа територіально є найбільшою в світі та займає площу майже 10 млн. км. кв. Однак, на думку єрарха, кількість святинь на такій великій території є дуже малою. Тому поява кожного нового храму дуже важлива. Єрарх з радістю підкреслив, що служити в новому храмі буде перший священик з Красноярська.

 

Під час освячення нового храму, крім вірних, священиків і ченців, були присутні також представники місцевої влади на чолі з мером Красноярська, Едхамом Акбулатом, який підкреслив, що це місто має багаті традиції. «Святиня кожної релігії розширює духовний розмір міста та сприяє поліпшенню морального обличчя його жителів», – сказав чиновник.

 

За матеріалами radiovaticana.org