//

В результаті нападу на мирну демонстрацію коптів-християн в столиці Єгипту постраждали близько 20 осіб

Не менше двох десятків людей постраждали під час зіткнень в одному з християнських районів Каїру 17 листопада. Тисячі коптів спробували пройти маршем до площі Тахрір в знак пам'яті про події, що відбулися 40 днів тому, коли в масових заворушеннях у будівлі державного телебачення загинули 25 людей, більшість з яких були християнами, передає "Вести.Ru".

 

Про подробиці подій в Каїрі повідомив телефоном кореспондент радіостанції "Вести FM" Андрій Попов: "На сороковий день подій у районі єгипетського телебачення, коли копти, що вимагають припинення дискримінації щодо християнської меншини, піддалися нападу екстремістськи налаштованої групи мусульман, і 25 чоловік постраждали, було вирішено здійснити урочисте поминання полеглих.

 

З каїрського району Шобра велика група християн рушила колоною до телебачення, де відбувалися основні події, але по дорозі піддалася новому нападу. У християн полетіли камені, пляшки. За деякими відомостями, були навіть пляшки із запальною сумішшю.

 

Мирна демонстрація спробувала захиститися, і незабаром з'явилися перші поранені. За нашими даними, постраждали не менше 15 осіб. Поліції вдалося взяти групу коптів в кільце і не допустити їхнього побиття "

 

За матеріалами www.portal-credo.ru